30.000
MP
18.000
ARBORI ȘI ARBUȘTI
10.000
MP GAZON

Spațiile verzi sunt felul în care împărțim orașul cu ceilalți. Când plantăm, lăsăm în urma noastră un loc care inspiră, fără să expire niciodată.

CA ȘI CUM AI FUGI DIN ORAȘ, DAR ÎN ORAȘ

Din 2013, pe o suprafață de 30.000 metri pătrați din jurul lacului Gheorgheni din oraș, oamenii se plimbă, stau împreună pe iarbă, aleargă sau merg pe bicicletă în unul dintre cele mai frumoase parcuri din Cluj-Napoca. Pentru amenajare, întreaga zonă a fost regenerată plantând 18.000 de arbori și arbuști, plus aproximativ 10.000 metri pătrați de gazon gândit pentru traficul intens, astfel încât toți vizitatorii să poată petrece timpul împreună, direct pe iarbă.

Primul pas a fost reabilitarea sălciilor plângătoare care existau deja pe malul lacului. La finalul intervenției, sălciile au fost integrate în peisajul parcului, ba chiar, unii trecători spun că uneori pot fi confundate cu niște sălcii zâmbitoare.

LIBERI ÎN AER LIBER

Loc ideal pentru o mare diversitate de activități în aer liber, Iulius Parc a întins pe malul lacului o promenadă din lemn, care invită la lungi plimbări liniștite, alături de sălcii, crini galbeni, trandafiri și hortensii.

Situată în centrul parcului, esplanada verde este înconjurată de stejari piramidali impozanți, o zonă generoasă care permite desfășurarea de activități de recreere pe iarbă, oferind refugii umbrite pentru relaxare pe margini.

În zona de lângă Iulius Mall, vei găsi tei și pruni înalți, dar și un colț japonez, decorat după specificul oriental, în jurul unui bonsai mare, care să le aducă noroc și armonie celor care cred în asta, respectiv umbră plăcută celor care cred mai puțin.

Dintre toți arborii plantați, cel mai spectaculos este fagul care îi întâmpină pe cei ce intră în zona comercială. Fiind transportat din Italia în condiții deosebite, o reducere a coroanei acestuia a fost necesară la momentul respectiv, între timp, și-a recăpătat aspectul impunător.

Cu toate că Iulius Parc atrage numeroși doritori de a petrece timp în natură fără a trebui să se îndepărteze de casă, locul rămâne o oază de liniște pentru cei care își doresc un refugiu de la viața tumultuoasă dintr-unul dintre cele mai dinamice orașe ale României.

EVENIMENTELE DIN IULIUS PARC

Ne place să ne dăm întâlnire în cea mai vie parte din oraș, acolo unde creativitatea și proiectele îndrăznețe își au locul lor. În Iulius Gardens te așteaptă mereu ceva – concerte, expoziții, idei noi de petrecere a timpului liber sau, pur și simplu, revederea cu cei dragi.

Galerie negăsită.

ACTIVITĂȚI ÎN IULIUS PARC

LAC

PISTĂ PENTRU CICLISM 

LOC DE JOACĂ

PROMENADĂ

CINEMA OUTDOOR

TRAMBULINĂ

ADUCEM NATURA ÎN ORAȘUL TĂU

Pentru cei care, alături de noi, fac orașul să crească, am făcut să crească sute de mii de arbori, flori și metri pătrați de gazon. Locul spațiilor verzi este printre oameni, de aceea am gândit oaze naturale și explozii de culori, acolo unde te afli deja. Construim experiențe pentru oameni. De aceea, prin Iulius Gardens, am transformat peste tot natura în aliatul nostru.

Galerie foto

PARCUL PALAS
IAȘI
IULIUS GARDENS
TIMIȘOARA
  • RO
  • EN