50.000
MP
50.000
ARBUȘTI
1.000
COPACI

Zeci de mii de oameni vin în fiecare zi în spațiile noastre să lucreze. Am creat spații care să lucreze pentru ei.

NOUA GRĂDINĂ VECHE A IAȘULUI

Pe lângă diversitatea dată de zeci de mii de plante decorative și arbori din zeci de specii, din orice unghi ai privi, Parcul Palas reprezintă un ansamblu unitar, integrat exemplar cu Palatul Culturii, simbolul unanim recunoscut al Iașului. Grădina este amplasată pe locul în care se găsea vechea Curte Domnească a Iașului și păstrează, simultan, grandoarea care se cuvine unui palat și nevoia unui spațiu accesibil și confortabil pentru vizitatorii de astăzi, adulți sau copii.

Conceptul peisagistic care stă la baza amenajării Parcului Palas a fost riguros plănuit, cu zone geometrice delimitate clar, linii naturale în zonele periferice și un ax central cu o scară impozantă, vegetație în trepte și căderi de apă, care oferă o perspectivă unică asupra ansamblului. Fiecare element menține un echilibru între respectul pentru istoricul zonei și nevoia de regenerare urbană a unui spațiu esențial. Lacul circular și pontonul închis cu foișor sunt repovestiri ale amenajărilor făcute cu 400 de ani în urmă de Vasile Lupu.

O EXPLOZIE DE CULORI ȘI LUMINĂ

În Grădina Palas, peluzele largi, simetria atent plănuită, fântânile și locurile de joacă pentru copii formează un spațiu magic plin de culoare și lumină, aflat, ca în povești, în curtea unui palat. La mijlocul zilei, parcul devine locul unde cei peste 8.000 de angajați din ansamblul Palas petrec pauza de prânz. Pe timp de seară, în iluminatul clarobscur, grădina devine un loc deopotrivă mai romantic și mai plin de vitalitate, inclusiv datorită teraselor de pe marginea grădinii, un magnet pentru cei care vor să guste din frumusețea vieții nocturne dintr-un spațiu urban unic.

UN PARC UNIC

Vegetația care alcătuiește parcul pune în valoare ansamblul arhitectonic, reprezentând, în sine, un factor de atracție aparte pentru vizitatori. În toate anotimpurile, spectacolul cromatic este întreținut de plantele care, în unele cazuri, sunt o premieră pentru regiunea de nord-est. Printre acestea se numără Hamamelis, Metasequoia, „arborele de gumă”, Oxydendron, Davidia şi Parotia. Pe lângă acești arbori rari, grădina este înfrumusețată de castani, pini negri austrieci, tei, fagi, carpeni, tisa, brazi și sălcii aurii. Pe una dintre alei sunt dispuși arbori Ginkgo Biloba, iar în restul parcului se mai regăsesc arțari de diverse culori, precum și exemplare de molid argintiu, magnolii, peri ornamentali sau stejari piramidali.

Numărul arbuștilor care înnobilează parcul este impresionant: aproximativ 50.000 de Berberis, călini, lilieci, mahoni, pini pitici, ienuperi şi Cornus. În grădină se găsesc, cât vezi cu ochii, flori: azalee, hortensii, trandafiri, narcise şi crini.

Toate plantele provin din pepiniere italiene, specializate în cultivarea speciilor mari. Expertiza specialiștilor în cultivarea acestor plante a permis amenajarea în doar câteva luni a parcului. Tot spațiul verde din Parcul Palas este deservit de o instalație automată de irigații, care, la fel ca sistemul hidraulic și electric al fântânilor și lacului, este controlată 100% electronic.

Parcul este iluminat cu felinare masive de fier, produse manual de constructori care au transmis din generație în generație meșteșugul acestor instalații ce păstrează parfumul de epocă.

CEVA PENTRU FIECARE

Cu un design care urmează un stil clasic, tradițional, parcul Palas reprezintă un punct de atracție aparte pentru toți vizitatorii Iașului. Cu spații largi, generoase, carusel de poveste și oportunități diverse de petrecere a timpului liber, parcul nu formează doar un peisaj impresionant, ci un spațiu al oamenilor, folosit în fiecare zi de cei care îi trec pragul și care l-au transformat într-un loc al lor. Pentru cei peste 8.000 de angajați care se bucură de spațiile moderne de birouri ale ansamblului, am creat, prin Parcul Palas, și peisajul care să ofere inspirație. Iar cei care își petrec timpul liber la cumpărături sau pe terasele din jurul mall-ului se află deja la doar un pas distanță de parc.

Investiția inițială realizată de compania IULIUS în dezvoltarea Parcului Palas s-a ridicat la aproximativ 2,5 milioane de euro și a crescut treptat, dar valoarea, probată – deja – în timp, este impresionantă dincolo de cifre. Calitatea proiectului și a execuției, precum și integrarea unui monument aparte în proiect au transformat Parcul Palas într-un punct de referință pentru toți vizitatorii, din orice colț al lumii. Parcul Palas reprezintă viziunea noastră – aceea că punând accentul pe impactul adus în viața oamenilor, putem construi ceva ce nu poate fi cuprins de nici un proiect arhitectural: viitorul unei comunități.

EVENIMENTELE DIN PARCUL PALAS

Ne place să ne dăm întâlnire în cea mai vie parte din oraș, acolo unde creativitatea și proiectele îndrăznețe își au locul lor. În Iulius Gardens te așteaptă mereu ceva – concerte, expoziții, idei noi de petrecere a timpului liber sau, pur și simplu, revederea cu cei dragi.

ACTIVITĂȚI ÎN PARCUL PALAS

TERASE

PROMENADĂ

CARUSEL

CEREMONII

TEATRU DE VARĂ

PATINOAR

ADUCEM NATURA ÎN ORAȘUL TĂU

Pentru cei care, alături de noi, fac orașul să crească, am făcut să crească sute de mii de arbori, flori și metri pătrați de gazon. Locul spațiilor verzi este printre oameni, de aceea am gândit oaze naturale și explozii de culori, acolo unde te afli deja. Construim experiențe pentru oameni. De aceea, prin Iulius Gardens, am transformat peste tot natura în aliatul nostru.

Galerie foto

IULIUS GARDENS
TIMIȘOARA
IULIUS PARC
CLUJ
  • RO
  • EN