55.000
MP
10.000
ARBUȘTI
1.400
ARBORI

Acolo unde construim, aducem oamenii împreună. Plantăm idei din care să crească experiențe urbane moderne gândite pentru oameni.

.MAI MULT DECÂT DEZVOLTARE URBANĂ: EVOLUȚIE

Iulius Town a transformat o zonă industrială abandonată din Timișoara într-unul dintre cele mai îndrăznețe peisaje urbane românești – clădiri înalte amintind de panorama marilor metropole ale lumii. Noutatea proiectului arhitectural este completată original de spațiile verzi inedite, aducând căldura apropierii oamenilor de natură în sufletul unui ansamblu ultramodern.

Teii, îngrijiți și amplasați cu precizie, formează un perimetru al formelor libere, în opoziție cu clădirile înalte ale noului oraș. În inima grădinii, un lac de 800 metri pătrați reprezintă atracția în jurul căreia se găsesc destinații diverse – de la spații de joacă pentru cei mici, până la zone pavate, un foișor și o peluză generoasă gândită pentru a permite desfășurarea de evenimente și spectacole. Aleile parcului conduc spre colțuri de relaxare umbrite de pergole, spre colțuri de vegetație surprinzătoare sau spre o fântână unică sculptată în marmură de un artist italian.

Dinspre sud, vizitatorii, precum și cei peste 5000 de angajați, ajung în parc însoțiți de stejari piramidali, trecând pe lângă două pavilioane octogonale din fier, inspirat integrate în peisajul general, și pe lângă o varietate de trandafiri.

UN PROIECT COMPLEX,
CARE SĂ REZISTE ÎN TIMP

Provocarea unică în dezvoltarea acestui parc a reprezentat-o situarea lui deasupra parcării și a pasajului subteran, dar identificarea de soluții ingenioase pentru depășirea dificultăților logistice este parte din felul în care gândim ansamblul. Impactul sustenabil al unui spațiu verde real reprezintă o prioritate a tuturor proiectelor dezvoltate de compania IULIUS. Raportarea noastră la timp nu vizează soluții de moment pentru probleme punctuale, ci fixarea amprentei noastre verzi ca un reper de durată. Totul a fost plănuit minuțios cu mult timp în urmă. Lămâii plantați în Iulius Gardens au fost aleși cu șase ani înainte de inaugurare și îngrijiți constant până au ajuns în forma de care ne putem bucura astăzi. Chiar și pasajul subteran s-a transformat într-o galerie urbană cu graffiti realizate de artiști internaționali, devenind, dintr-o zonă părăsită, un spațiu viu și plin de personalitate, redat comunității.

Parcul a fost realizat de către o echipă de specialişti din Italia, Germania şi România. Cei 1.400 arbori maturi au fost transportați din Italia, cu aproximativ 500 camioane, apoi plasați într-un spațiu de aclimatizare, urmând să fie plantați apoi în destinația lor finală, devenită între timp și una dintre destinațiile preferate ale timișorenilor. Pe lângă aceștia, vegetația din Iulius Gardens mai cuprinde 10.000 de arbuști și 45.000 de plante decorative

DEZVOLTAT DE IULIUS GROUP,
DAR AL TUTUROR

În parc, cei mici se pot bucura de un carusel venețian etajat, iar, pe timp de iarnă, atracția vizitatorilor este asigurată de un patinoar. Grădina din Iulius Town, o investiție în valoare de 8,7 milioane de euro, reprezintă nu doar un spațiu de divertisment și recreere pentru vizitatori, ci și o mărturie concretă a valorilor noastre și a pasiunii cu care privim toate proiectele noastre de dezvoltare ca pe un plus de valoare în viața comunității.

EVENIMENTELE DIN IULIUS GARDENS

Ne place să ne dăm întâlnire în cea mai vie parte din oraș, acolo unde creativitatea și proiectele îndrăznețe își au locul lor. În Iulius Gardens te așteaptă mereu ceva – concerte, expoziții, idei noi de petrecere a timpului liber sau, pur și simplu, revederea cu cei dragi.

ACTIVITĂȚI ÎN IULIUS GARDENS

TERASE

PROMENADĂ

SPAȚII DE RELAXARE

LAC CU VEGETAȚIE

CARUSEL

PAVILION CU MUZICĂ

ADUCEM NATURA ÎN ORAȘUL TĂU

Pentru cei care, alături de noi, fac orașul să crească, am făcut să crească sute de mii de arbori, flori și metri pătrați de gazon. Locul spațiilor verzi este printre oameni, de aceea am gândit oaze naturale și explozii de culori, acolo unde te afli deja. Construim experiențe pentru oameni. De aceea, prin Iulius Gardens, am transformat peste tot natura în aliatul nostru.

Galerie foto

PARCUL PALAS
IAȘI
IULIUS PARC
CLUJ
  • RO
  • EN